Projektorn för byn Ranilug

Kosovo and Metohija är i den svåra “politiska” situationen. Men folk fortsätter leva. De har en fin lokal i byn Ranilug– ett litet Kulturhus. De har en duk, en nyrenoverad scen – biograflokal, men saknar projektorn.

Salen är ca 20 m lång och plats för projektorn är ca 10 m ifrån duken.

Vi har tagit på oss uppgift att skaffa en projektor till invånarna i byn Ranilug för att de lever där i en isolation, med ständigt hot, barnen går i skolan, dagis, de äldre studerar utanför Kosovo and Metohija men återvänder till sin by. De saknar normalt liv – som att gå på bio och titta på filmer.

Vi är organisation som har funnits sedan 2003. Det blir vår tredje donation vi gör. Vårt mål är att med projektorn öppna porten till en ny värld till Ranilug invånarna, särskild unga. Barnen ska titta på filmerna tillgängliga från hela världen. Målet att de får inblick i det senaste som händer inom filmvärlden för att känna sig som del av världen, att få ett nytt perspektiv på omgivningen än den de befinner sig just nu. Många filmskapare vill skänka sina filmrättigheter för att visa filmen där.

I vår organisation ingår medlemmar som vill börja med Film Festival som ska visa filmerna från Norden just på Kosovo and Metohija.

Vi är tacksamma om ni kan bidra med ert utrustning som kan skapa förutsättningen att Ranilug för att få en biograf i sin byn.

mer om projektet på:

Vid intresse mejla till: info@foundationempress.com